Bijzonder stukadoors werk

Betonlook venetiaans pleisterwerk

Decoratieve afwerkingen

Wanden

Verfspuiten

Airless verfspuiten op de door ons sausklaar gemaakte wanden. Dit geeft een gladder resultaat dan met de roller aangebrachte muurverf. Voor de meeste kleuren volstaat 2x spuiten.

Scan

Scanklaar afwerken van wanden en daarna scan/glasvliesbehang aanbrengen. Mogelijk in vele motieven en structuren. Voorgesaust aanbrengen en daarna in het werk nog 1 of 2x oversausen. De ondergrond dient hiervoor door ons scanklaar te worden afgewerkt.

Leemstuc

Leemstuc kan aangebracht worden op een behangklare ondergrond. Het is 100% natuurleem dat in een dunne laag wordt aangebracht.

Betonlook

Betonlook is in een aantal verschillende grijstinten leverbaar.

Stucco

Zowel mat als hoogglans te verwerken. Ook onder vele andere namen bekend zoals marmerputz, veneziano, etc.

Brander Stucco Mat 

Makkelijk, mat en bijzonder mooi! Decoratieve wandafwerkingen winnen steeds meer terrein. De Brander Stucco Mat geeft de wanden een zachte uitstraling waardoor ze van fluweel lijken. Of het nu gaat om een representatieve ruimte als een ontvangsthal, kantoor, vergadercentrum of een wand in een woning, Brander Stucco Mat zorgt voor een rustige sfeervolle uitstraling

Beter beschermd met Stucco Finish
Met Brander Stucco Finish kan een wandafwerking blijvend duurzaam worden beschermd. Deze beschermende laag zorgt er namelijk voor dat een wand gemakkelijk te reinigen is en minder gevoelig voor beschadigingen. Ideaal om uw wandafwerking te beschermen op plaatsen waar dat nodig is, bijv. in de keuken.

Metallic

Een kunstharsgebonden, zijdeglans korrelpleister met een bijzonder metallic-effect. Verkrijgbaar in diverse fraaie standaardkleuren.
Metallic pleister is geschikt voor binnentoepassing. Het is een decoratieve, naadloze wandafwerking welke toegepast kan worden op alle draagkrachtige vlakke, schone en droge ondergronden. Metallics zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. De ene kleur wordt geassocieerd met modern, een andere weer met behoudend. Sommige kleuren worden betiteld als zakelijk, maar er zijn er ook die juist huiselijkheid uitstralen.

 We werken onder andere met de Metallics van Hoeka en Prinssen. Beiden hebben hun eigen ‘look’ binnen de metallic pleisters.

Dus kom gerust naar onze showroom om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Kleur

Spackspuitwerk is in vele kleuren leverbaar.

Kleuren passen bij een grote variatie aan stijlen. De ene kleur wordt geassocieerd met modern, een andere weer met behoudend. Sommige kleuren worden betiteld als zakelijk, maar er zijn er ook die juist huiselijkheid uitstralen.

Briljant

Gespoten sierpleister, zeer harde kwaliteit spack. Leverbaar in heel veel kleuren en door zijn hardheid uitermate geschikt als wandafwerking.
Voordelen:

  • Goed schoon te maken
  • 
Stootvast
  • Verkrijgbaar in praktisch elke kleur
  • 
Fijne tot zeer fijne structuur

Spackspuitwerk wanden

Er zijn verschillende hardheden. Crystal is de standaard spack die verreweg het meest wordt toegepast voor plafonds. Diamant is iets harder en vooral veel fijner van structuur.
Wanden dienen behangklaar te zijn of worden door ons behangklaar gestukadoord voordat we met spackspuitwerk kunnen beginnen.

Gipsraapwerk

Het meest bekende aspect van het stukadoren, we kunnen dit zowel handmatig als machinaal uitvoeren.

Behangklaar, oppervlaktebeoordelingsklasse groep 2

Behangklaar wil zeggen dat de muur klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld het licht opschuren van de muur. Er kunnen dus nog wel kleine gaatjes en luchtbelletjes tot circa 1 centimeter voorkomen. Behang kan deze gaatjes in de regel wel verbergen. Een muur die behangklaar is, is vaak onvoldoende vlak om daar overheen te kunnen schilderen. Een muur die sausklaar (klasse groep 1) is, kan daarentegen wel geschilderd worden. Voor glasvlies/scan behang adviseren wij de wanden sausklaar te maken.Sausklaar, oppervlaktebeoordelingsklasse groep 1

Sausklare wanden worden op dit moment zeer veel toegepast. Kan door ons of door uzelf van muurverf (saus) worden voorzien. Het kan zijn dat sausklare wanden plaatselijk licht geschuurd moeten worden. Voordat er gesausd kan worden moet de wand eerst behandeld worden met diepgrondeer.

Sierpleister

Verschillende motieven en kleuren mogelijk, ook Barok.

Spachtelputz

Harde wandafwerking bestaand uit een gemalen marmer of granietkorrels met een bindmiddel.
Zeer veel kleuren leverbaar. Verschillende korreldiameters mogelijk.
Spachtelputz is standaard 1,5 of 2 mm. Voor spachtelputz 1,0 mm of nog fijner moet de ondergrond eerst sausklaar gemaakt worden.
Een afweging bij hele fijne spachtelputzsoorten is dat de structuur sneller verloren gaat als de wand overgesausd gaat worden in de toekomst.

Afplakwerk

Bij spackspuitwerk moet veel worden afgeplakt, dit zit bij de prijs inbegrepen.
Dit is vaak een secuur werk dat veel tijd kost. 
Voor sommige (kleine) spackspuitwerken of reparaties zijn we soms net zo lang bezig met afdekken en afplakken dan met het spuitwerk zelf.
Wij werken alleen met professionele kwaliteit afplak en afdekmaterialen. Zo zorgen we ervoor dat het gedeelte van uw woning of pand dat u niet gespoten wilt hebben netjes schoon blijft.

Sierlijsten en rozetten

Sierlijsten en rozetten, zowel gips als kunststof
(Alleen levering of compleet aangebracht).

Cementraapwerk

Meestal worden de natte ruimtes op cementbasis gestucadoord omdat dit beter bestand is tegen vocht.
We kunnen dit handmatig doen met traditionele mortels, maar in verreweg de meeste gevallen wordt het machinaal opgebracht met speciale mortels die we door middel van onze gipsspuiten kunnen verwerken.

Affilmwerk

Oppervlakte beoordelingsklasse 3.
De meeste seriematige woningbouw wordt uitgevoerd als affilmwerk. Dit betekent dat we de naden van de blokken dichtzetten en daarna de gehele wand van een dun affilmlaagje voorzien. Wij adviseren om altijd de wanden helemaal (100%) te pleisteren zodat de hele woning wit is. Maar dit is niet noodzakelijk om aan de eisen van oppervlakte beoordelingsklasse 3 te voldoen.

In de volksmond vaak behangklaar genoemd maar met affilmwerk volgen we de ondergrond (vanwege de geringe laagdikte).
Voor affilmwerk dient het lijmwerk uitgevoerd te zijn in 600x1000mm elementen en dient het te voldoen aan ”Oppervlakte beoordelingscriteria metselwerk groep 5″ (maximaal 2 mm vlakheidsafwijking).

Onze specialiteiten:

Geïnteresseerd in ons?

Mede door haar omvang en een effectieve planning kan Olminkhof afbouw er voor zorgen
dat de goed opgeleide en ervaren vakman bij u thuis in een korte tijd uw wensen verwezenlijkt.